Stinemors Små Øyeblikk

søndag 1. januar 2012

Året 2011 i bilder

Januar

 - startet med masse flott snø og sol, det ble fine turer med barn og hunder. I Sverige fødte Brum sin mamma en nydelig gjeng salukivalper, og vår Brumlemann ble storebror :)
Det ble også strikket i januar - to monsterbukser, den ene ble bursdagsgave til fadderbarnet mitt. En blå kosepute til Celine sitt nyoppussede rom, to tøffe blå luer til gode venner. Jeg heklet ferdig en rekke med vimpler som henger på kjøkkenhylla, og strikket en nydelig blå tunika til ei skjønn jente - den må jeg strikke igjen en gang snart! Jeg ser at fargen blå går igjen denne måneden! Blått er flott!
Dette var også den måneden jeg introduserte englene mine - og det tok helt av! Det startet med noen Det startet med noen få jeg lagde i julegaver til mine nærmeste og endte i et lite ras av mail med bestillinger
- det var helt utrolig spennende, overraskende og rørende! 
Men med januar kom også sorgen.. Heldigvis rakk vi fram til sunnmøre tidsnok - det var godt å kunne være hos henne den siste tiden. Takk for alt du ga oss, kjære mormor! Alle omsorg og kjærlighet.
Gode klemmer,ertende smil og latter. - vi savner deg -
Februar
 Vi startet februar med å si farvel til mormor...
Jeg åpnet dørene til min blogshop litt seinere. Det har vært fryktelig rolig der lenge pga mangel på spontant smykkekreativitet, men mye kan skje i løpet av 2012.
Jammen ble det strikket litt også.... En høstvest fra pickles til Matilde. Celine fikk en vest til stor jente. Votter ble strikket til mamma og min lillesøster. En hel bunke med heia-norge luer så dagens lys klare for VM. Grønne og brune kluter ble tryllet fram for å takke en svært snill dame. En fargerik kjekkasgenser, også denne inspirert av pickles, var gave til en tøff liten gutt. Og helt til slutt fant jeg igjen et par sokker jeg hadde strikket til Matilde for lenge siden, de passer faktisk fortsatt! Siden de er strikket i garnet fabel fikk de navnet fabelfantsokker :)
Mars
Jeg startet mars med å strikke til stompen - sitteunderlag - Alle små bakender som skal på tur i skogen fortjener å holde seg varme. Inspirasjonen til disse fant jeg i flere flotte blogger, og de er helt supre!
 Strikkingen fortsatte.... Brun lang jakke ble gave til en god venninne - når jeg ser på den tenker jeg kun VM siden det var den jeg strikka på mens jeg fascinerende fulgte med på våre fantastiske norske skiløpere! Jeg strikket et mykt sjal i blå farytale, et rosa perlestrikket skjerf i garnet andes. En herlig barndomsgenser fra pickles i brunt og blått. En nydelig mariuskjole til Matilde i fargene brun, rosa og grått - den har blitt brukt mye! Det ble også en mariuslue til strikket av garnrestene. Og jeg strikket mitt første pannebånd i perlestrikk! Responsen på disse var enorm, og det var helt utrolig å se hvordan denne lille oppskriften spredte seg rundt mellom bloggene - utrolig artig! Strikk videre :)
 Matilde var en supersøt liten skogmus på karneval, jeg prøvde meg på en ny type engler og vesle Sookie kom endelig hjem til oss.. - så mars var ganske så bra!
April
Flere nye pannebånd så dagens lys - helt supre for små og store ører på denne tiden av året.
Det ble nye plagg til Matilde denne måneden også - det som regel hun som får mest hjemmestrikket.
En blå enkel vest fra pickles med grått hjerte på ryggen og en lilla nydelig tunika fra pt design.
På smykkefronten ble det mye blått - jada... jeg er veldig glad i fargen blå! Jeg ble fort glad i de blå englene, og dette vakre smykket med ugle var en bestilling og ble til en konfirmasjonsgave - det var veldig rørende for meg! Jeg følte vel at våren begynte å nærme seg og lagde derfor både et armbånd i rosa og en litt vårlig utgave av englemamma'n.
Påsken i 2011 kom seint i april - og vi hadde fantastiske sommerlige temperaturer! Vi utnyttet tiden til å male litt på huset og dukkestua til Matilde ble endelig ferdig!
Mai
Vi har tre bursdager i mai - lillemor, størstejenta og mamma'n... Tid for feiring og kos!
I mai lot jeg også mannen ta bilder av meg og gutta. Det er ikke ofte jeg selv tar initiativ til at noen skal ta bilder av meg, men jeg er svært glad for at vi tok disse!
Strikkefronten var innmari preget av striper i mai - fargefulle striper! Kjole med striper i blått til Celine som ble brukt på 17.mai, grønn genser med brune striper - også til Celine. Charlotte fikk myke striper i aprikos og grått, mens lillemor fikk søt tunika og rosa og grått.
Perlene kom på ei snor, ganske mange faktisk. Når det er vår drar man opp ermene og da er det fint med armbånd på armen!
Juni
Sier du juni 2011 til meg så tenker jeg med en gang på Brum sin flotte bragd - da han fikk sin tittel Norsk Utstilings Champion! Vi hadde lenge ventet på det, så gleden var stor denne dagen!
Det ble ikke strikket så mye i juni - da nyter man alle stunder man kan ute, så lenge været er bra. På denne tiden er vi også mye på farten med hundene og utstilinger, men en fin og blå tunika ble det.
 Smaken av sommer! En helgetur til Nøtterøy i slutten av juni resulterte i bading, ro, glade barn og en mamma som fikk tatt tonnevis med bilder av de hun er så glad i!
Juli
 En til mamma og en til lillemor... Jeg strikket myk og deilig jakke til med selv i grå alpaca bouclè. Matilde fikk en fargerik tøysetopp - både garn og oppskrift fra pickles.
Bursdag - denne gangen er det Charlotte sin tur - 9 år ble hun i juli, gratulerer vennen!
 Men det vi alle forbinder med juli dette året er den forferdelig dagen, 22.juli. En dag så voldsom og full av forferdelse, forvirring og sorg. En dag vi ikke vil glemme - vi var på sunnmøre, på en øy langt fra alt. Men avstand betyr ingenting når noe slikt skjer i vårt lille land.
August
Jeg fant opp et nytt uttrykk i august - latmanssgardiner - Rett og slett fordi jeg ikke gadd å sy sømmer i den nye gardinstoffet. I stedet slang jeg hele gardinlengden over stangen og snurpet det sammen med hyssing - voila! Nye og luftige gardiner til stua! Men litt seinere fant jeg fram symaskinen og sydde noen affehetter til Noah - disse er for å holde den lange pelsen på ørene unna mat-og vannskålene, kjempe smart!
Det ble strikket to sommertopper i blått, den mørkeste til Charlotte og den andre til Celine, begge er oppskrifter fra drops, og garnet ble kjøpt på bomullsgarn-salget! De myke stripene er hentet fra pt design,
varm tunika som er brukt mye av Charlotte.
September
Jeg har kun ett ord å si - konfirmasjon - Hvert ledige øyeblikk før den store dagen handlet kun om den.
Og for en flott konfirmant vi hadde! Dagen gikk knirkefritt, masse kos, glede og en fornøyd sønn!
Til og med blomstene ble slik jeg hadde tenkt - enkelt og personlig! En gave jeg var svært fornøyd med var albumet jeg lagde til Markus med bilder fra han var nyfødt og fram til konfirmasjonen. Ideen til dette fikk jeg fra bloggen til Skorpionens hjørne - en slik god ide må benyttes!
Høsten kommer sammen med september.. Man er mer inne og dermed har man mer tid til strikking. Og jeg gjentar meg selv med striper og plagg i blått! Den blå flower power kjolen rakk å bli ferdig før konfirmasjonen slik at Celine kunne bruke den der. Matilde fikk fargerike striper - kjole med matchende lue og en varm tunika. Jeg fikk også tid til en cupcakeveske - jeg skulle også strikke en tunika til den, men så langt har jeg ikke kommet ennå...
VAKKER HØST!
Oktober
Rosa - oktober er måneden for rosa sløyfe. Jeg lagde en neve smykker for å selge til støtte for rosa sløyfe. Dere fantastiske damer kjøpte alle, og jeg fikk samlet inn kr 1400,- som jeg kunne gi videre
- det ga meg en herlig følelse! Tusen takk for hjelpen!
Oktober kom med både høstferie og bursdag for eldstemann - nå er Markus femten år!
- tiden flyr!
Det kom en hel rad med mail og spørsmål om jeg kunne strikke pannebånd på bestilling - selvsagt!
 Ei lita jente kom til verden i nabolaget vårt, og dermed kunne jeg svinge pinnene og strikke babytøy - det var koselig! Det var også tid til strikking av hundegenser på bestilling - fryktelig søt med røde hjerter!
 November
Strikkerier denne november var en grå jakke med matchende lue - lua har blå pelsdusk (fake, så klart). Lagde en lang beige lue i ribbestrikk med stilig dusk. Pannebåndene har fått ny type pynt - nemlig et hjerte! Det falt i smak hos flere og dermed kom det noen bestillinger til :)
Vi fikk ny kompis i hus - den vakre salukigutten Chevy, og jeg begynte å lage ugler!
Desember
Desember betyr julegavestrikk. Rød lue til svigermor, vinkartongtrekk til mamma, kosetøfler til mannens tante og enkel vest til ei skjønn jente. Mer om de tre første gavene kommer seinere.
Matilde fikk ny bolero til barnehagens julebord, og jeg rakk akkurat å sy sammen den røde julekjolen før julaften kom. Det var faktisk helt okei å strikke litt annet enn bare julegaver i desember.
Det ble jul dette året også! Selvom ikke jula 2011 ble hvitt - så hadde vi en koselig jul! Det viktigste er å være sammen med de nære, de man er aller mest glad i! Gleden man kan se i barnas øyne når de pakker opp sine julegaver gjør hele julestri verdt litt førjulsstress. En romjul full av lek og latter med nye gaver.
Så kommer nyttårsaften, og et nytt år står for tur - helt tomt og ganske spennende. Hva vil 2012 by på?
puh!
Et helt år i bilder tar tid, og det ble jammen et langt innlegg helt i starten på det nye året.
Hvis du har hengt med helt ned hit fortjener du nå en liten pust i bakken!
Kanskje mye å fordøye, men jeg tror det er verdt det - tenker det
blir artig å lese dette ved neste nyttår!

fortsatt godt nytt år til dere alle sammen!

12 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra året 2011. Jeg gleder meg virkelig til å følge din kreativitet i 2012 også.
  De hvite kosetøflene du strikket i julegave.......er det et mønster du har laget selv eller finner jeg det noen plass......de var bare såååååå søte:)) Klæm

  SvarSlett
 2. Jeg gir meg over i total beundring! For et fantastisk blogginnlegg og så utrolig mye fint du har laget i 2011! Dette var artig å lese! Du er en amazing dame og jeg gleder meg til å følge deg i det nye året!!
  :)

  SvarSlett
 3. Så fint :) mange fine bilder.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 4. happy & lucky new year
  best wishes

  http://laracroft3.skynetblogs.be
  http://lunatic.skynetblogs.be

  SvarSlett
 5. Godt nyttår!

  Flott oppsummering;-)

  Gleder meg til å følge med det neste strikke året!!!

  SvarSlett
 6. Wow! Utrolig flott innlegg, nydelige bilder, og for en produksjon og kreativitet! Og ikke minst: herlig familie!

  SvarSlett
 7. For ett herlig innlegg! Jeg leste fra begynnelse til slutt :)
  Så masse nydelige bilder, og utrolig mye flott du har laget i 2011!

  Gleder meg til å følge deg i 2012 ♥

  Klem

  SvarSlett
 8. Wow! Så utrolig mye fint du har laget i løpet av året! Jeg har da fulgt med i hver eneste sving, men dette var virkelig overveldende! Godt nytt år!

  SvarSlett
 9. Slenger meg med i koret: WOW!!!
  Så utrolig mye fint du strikker altså, hatten av for deg og pinnene dine!!!
  Jeg digger bloggen din, blir glad hver gang jeg ser du har postet nytt innlegg:-))

  Alt godt for det nye året!

  Klem

  SvarSlett
 10. Masse flotte bilder! Ja englene dine tok av de :-) Men så er de nå utrolig fine da !!

  Ha en fin dag videre
  Klem

  SvarSlett
 11. Her var det mye fint, vakre håndarbeider og flotte bilder. Det du lager er så fint utført. En nytelse å se på. Heldig er den som får gaver av deg! Godt nytt år!

  SvarSlett
 12. Jeg bøyer meg i støvet!! Jeg har sagt at du må ha en motor på de pinnene dine, men å få se all produksjonen under ett er alldeles imponerende. Ikke bare er du kreativ og dyktig, men du inspirerer og deler. Tusen hjertelig takk! :)

  Kjære gode, flinke du - takk for det gamle, ser frem til mange gode stunder på bloggen din fremover. Tusen takk for alltid så søte, gode kommentarer også!

  Stoooor nyttårsklem fra meg til deg <3, Eli Kristin

  SvarSlett

Så hyggelig at du vil legge igjen en hilsen til meg
- tusen takk ♥